A rozsdamentes acél edények alkalmasak kezdőknek?
Abszolút igen. Ne aggódjon, hogy olykor hibázik - ezek néha a főzéshez tartoznak. Még akkor sem, ha az étel időnként odaég, csak tisztítsa meg az edényt, és főzzön tovább. Rozsdamentes acél edényeink tartósak, és még a konyhai hibákat is elbírják. Egy kis gyakorlással megtalálja a saját ritmusát, és még jobban fogja élvezni a főzést.
Gyakori, hogy a rozsdamentes acél edények idővel megváltoznak?
Igen. A finom patina, a foltok, a karcolások vagy az elszíneződések természetesek. Nem befolyásolják a funkcionalitást - éppen ellenkezőleg, annak a jele, hogy az edény együtt főz Önnel.
Miért jelennek meg foltok az edényeken - és mit lehet tenni ellenük?
A leggyakoribbak a vízből származó fehér vízkő okozta foltok. Nem károsak, és könnyen eltávolíthatók ecettel vagy rozsdamentes acéhoz valól tisztítószerrel. Nem kell aggódnia miattuk, nem befolyásolják az edények funkcionalitását vagy minőségét.
A serpenyő gyakran akkor főz a legjobban, amikor már nem úgy néz ki, mintha új lenne. Az enyhe patina vagy elszíneződés a használat természetes velejárója, és annak a jele, hogy az edény valóban jól érzi magát a konyhájában.
Ajánlás: Mosogatás után mindig alaposan szárítsa meg, lehetőleg puha konyharuhával. Ez segít megelőzni a vízből származó ásványi anyagok felhalmozódását, és az edények sokáig
szépek maradnak.
Problémát jelentenek a rozsdamentes acélon lévő karcolások vagy elszíneződések?
Nem. Ez a használat normális velejárója. Nem befolyásolják az edények egészségét vagy funkcionalitását.
Hogyan ápoljam a rozsdamentes acélból készült edényeket?
A normál mosogatás elegendő. Az időnkénti ápolás ecettel vagy enyhe mosogatószerrel segít megőrizni a szép külsőt és meghosszabbítja az élettartamot.
Hogyan kell megfelelően felmelegíteni egy rozsdamentes acél edényt?
Melegítse közepes lángon 1-2 percig, amíg egyenletesen meleg nem lesz. Az ellenőrzéshez elvégezhet egy egyszerű tesztet - csepegtessen néhány csepp vizet a serpenyőre. Ha a cseppek golyóként futnak végig a felszínen, a serpenyő készen áll. Ha sistereg, a serpenyő nem elég forró. Ezután adjuk hozzá a zsiradékot, majd a hozzávalókat.
Milyen zsiradékot válasszunk, ha rozsdamentes acél edényben főzünk?
Használjon magasabb füstpontú zsiradékot, például repcét, napraforgót vagy tisztított vajat (ghee). Alacsonyabb hőmérsékleten jobb az extra szűz olívaolaj.
Használható a rozsdamentes acél indukciós tűzhelyen?
Igen. Minden rozsdamentes acél edényünk teljes mértékben kompatibilis az indukciós főzőlapokkal.
A rozsdamentes acél edények mosogatógépben is moshatók?
Igen. Edényeink gond nélkül kibírják a mosogatógépet.
Első steak rozsdamentes acélon - hogyan kell csinálni?
A türelem a kulcs. Ha időt ad a serpenyőnek, megfelelően felmelegíti és megszárogatja a húst, mielőtt beleteszi a serpenyőbe, az anyag meghálálja. Természetes karamellizálódik, gazdagabb íze és aranyszínű kérge lesz, pont ott, ahol lennie kell.